Üleilmne giidide kongress toob Tallinnasse osalejaid 42 riigist

25.01.2011

Giidid üle maailma kogunevad Tallinna, et osaleda 29. jaanuarist 4. veebruarini Tallinnas peetaval WFTGA (World Federation of Tourist Guide Associations) kongressil, mis seekord toimub UNESCO egiidi all. Euroopa kultuuripealinna Tallinna oodatakse ligi 200 elukutselist giidi enam kui 42 riigist. Kongressi pidulik avamine toimub esmaspäeval, 31. jaanuaril.

Seitsme päeva jooksul saavad kongressil osalejad hea ülevaate Tallinnast ja Eestist ning viivad meie giidide edastatud kultuurisõnumi laia maailma. „Üks kongressil osalevaid olulisemaid persoone on kindlasti maailma tunnustatuim giid ja WFTGA president Rosalind Newlands. Tallinnasse saabub ka UNESCO esindaja Hervé Barré, kelle ettekande teema keskendub maailma kultuuripärandi säilitamisele, väärtustamisele ja giidi rollile selles,“ rääkis kongressi korraldaja, Tallinna Giidide Ühingu president Laura Taul. „Mitmel seminaril keskendutakse giidikutse professionaalsuse tahkudele. Kultuuripärandi mitmekesisuse edasiandmiseks peab ju giid oskama pakkuda külalisele teavet ja elamusi sellisel viisil, et kogu info ka parimal võimalikul moel vastu võetakse.“

Hoolimata Eestis valitsevatest ekstreemsetest talveoludest on osalejaid meie jaoks kaugetest ja eksootilistest riikidest nagu Brasiilia, Hiina (Macau), Araabia Ühendemiraadid, Iraan, Saudi Araabia, Peruu, Jamaika, Jaapan, Indoneesia, Austraalia. Kongressil osalevad delegaadid on professionaalsete giidide kõige aktiivsemad ja mõjukamad esindajad.

Ainulaadse võimaluse korraldada Eestis ja Tallinnas mainekas maailmakongress võitsid Tallinna Giidide Ühingu esindajad kaks aastat tagasi Balil korraldatud kongressil. Tallinnas peetava ülemaailmse giidide kongressi üldteema on „Kultuur kui kõiki ühendav giid“. Kongressi teema on sünkroonis Tallinna tänavuse vastutusrikka rolliga – olla 2011. aastal terve Euroopa kultuuripealinn. Ka ülemaailmne giidide kongress kuulub Euroopa kultuuripealinna programmi.

WFTGA on organisatsioon, kuhu kuuluvad giidide ühingud kogu maailmast, enam kui 50 riigist, partnerid turismiga seotud valdkondadest ja konverentsibüroodest. WFTGA eesmärgiks on tegutseda selle nimel, et giidide tööd tunnustataks kui tõhusat vahendit oma kodukoha tutvustamisel maailmale ja oma riigi tuntuse suurendamisel reisisihtkohana.

Tallinna Giidide Ühing (TGÜ) loodi 1992. aastal ja praeguseks on ühingus ligi 160 liiget. Alates 2007. aastast, mil liituti ülemaailmse giidide organisatsiooniga WFTGA, saab Tallinna Giidide Ühingusse astuda vaid atesteeritud giid. Giidide atesteerimist Tallinna linnas korraldabki TGÜ koostöös Tallinna linnaga.

Kongressi korraldamist toetavad EAS ja Euroopa Liidu Sotsiaalarengu Fond turismi teadlikkuse tõstmise meetme kaudu.

Lisainfo:Laura TaulTallinna Giidide Ühingu esinaineTel: +372 5022770E-post: laurataul@hot.eewww.tgy.ee