Koostöö Namiibia rahvusliku komisjoniga

Eesti ja Namiibia UNESCO rahvuslikud komisjonid alustasid mõttevahetust ja koostööd 2023. aastal. Esimeseks koostöösuunaks valiti loomemajanduse valdkond, mis ühendab UNESCOle, Eestile ja Namiibiale olulised vaimse kultuuripärandi, noorte, hariduse, innovatsiooni ja digitransformatsiooni teemad.

2023. aastal lasti lendu esimene koostööpääsuke – Namiibia loomemajanduse akadeemia. Lisaks koostööle loomemajanduse valdkonnas toimus 2023. aastal Eesti, eSwatini ja Namiibia UNESCO ühendkoolide elava pärandi alane projekt ja kolme rahvuskomisjoni ühine kõrvalüritus, mis toimus vaimse pärandi komitee istungi raames ja kus tutvustati mh 2023. aastal koos tehtut. Koolide ühisprojekti kohta saab lugeda ja videoid vaadata siit.

Komisjonide koostöösse on kaasatud UNESCO Windhoeki kontor ja Lõuna-Aafrika regionaalne büroo, Eestist on andnud olulise panuse akadeemia, kolmas ja erasektor. Senine koostöö ning Namiibias toimunud üritused ja kohtumised annavad lootust, et esimesed koostöötegevused ei jää viimasteks ning koostöö Eesti ja Namiibia pärandi, loomemajanduse ja haridusega seotud organisatsioonide vahel kujuneb pikaaegseks. 

UNESCO ERKis koordineerib Namiibiaga koostööd haridus- ja teadusprogrammi koordinaator Madli Kumpas. Koostöö kohta lisainfo saamiseks võtke ühendust: madli.kumpas@kul.ee.

Uuendatud: 14.12.2023